RSS

always b there

"Belleza~ said...

Bagaikan jauh jalan yang kutempuh
Langkah demi langkah akan kugagah
Hari demi hari berjalan tanpa henti
Yakinku ada sinar yang menentu
Kalau dah bertemu arah
Yakin penuh pasrah
PadaNya Yang Kuasa dikau berserah
Jika kau rebah jika kau kalah
Bersaksilah rahmatNya akan terserlah
Segala kepahitan segala keperitan
Terima bagai penghapus dosa
Malang yang menimpa duka yang melara
Mungkin di baliknya ada bahagia
Jangan jangan berputus asa
Dari rahmat Yang Maha Esa
Jangan jangan kita lupa
Ujian lumrahnya dunia

p/s-su dah dengar.boleh motivate diri kan :)"


Semalam bermula travelog saya ke suatu tempat yg cukup saya idamkan sepnjang kehidupan saya.perjalanannya yang masih panjang tetapi memerlukan persediaan yang cukup rapi agar saya tidak menghabiskan masa saya dengan sia2.ya Allah rahmatilah perjalanan ku selepas ini dan kurniakan aku ketenangan menghadapi segalan liku-liku kehidupan ini.insyaAllah..amin..

Alhamdulillah syukur ke hadrat Allah S.W.T dengan limpah dah rahmat kurniaNya akhirnya saya sudah menghabiskan fatrah exam bagi peperiksaan final tahun yang ke 4.Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah..semoga Allah mengurniakan kami sumea kejayaan yang cemerlang pada tahun ini..Amin..

---------

Semalam tika perjalanan ke Cairo,tika tremco meluncur laju,aku termenggu sendirian.sambil memerhatikan pemandangan tanaman yang hijau subur di sekitar alur sg nil yg mengalir cukup membuatkan hati aku terusik.melihatkan kanak-kanak yang bermain2 serta wanita2 yang berkumpul membasuh baju dan periuk2 di tepi sungai nil membuatkan aku merasa seperti berada di zaman2 dahulu kala.sudah lama ditemani zaman moden masih ada lagi di ceruk2 kampung yg hidup seperti dulu kala.si ibu2 sibuk menguruskan basuhan,suami pula sibuk menunggang keldai membawa rumput2 hijau.mungkin ingin dibawa ke kebun atau mungkin ingin memberikan makan pada lembu kerbau unta atau kambing peliharaan..dan mungkin juga pada keldai yg ditungganya kan!;)..seronok pula aku melihat anak2 kecil sibuk bermain dgn rakan2 mereka.

ah!mungkin saja aku ini saja yang tidak biasa dgn kehidupan susah.padahal ramai lagi di atas dunia ini yg yang terbelakang dgn teknologi namun merasa lebih bahagia dgn hidupnya berbanding aku!

aku seakan bertanya pada diri apa itu bahagia?

aku termenung seakan tidak dapat menjawab pertanyaan itu..

lalu naluri hati seperti berbisik pada aku..

indahnya bercinta dengan Tuhan
kerana jika aku mencintai Dia
Dia akan melimpahkan aku segala rahmat Kasih Sayangnya yang tidak dapat ditandingi dengan sesiapa pun
jika aku mencintai Dia
Dia akan melindungi aku sepenuhnya penuhnya
Jika aku mencintai Dia
pasti Dia akan menjaga aku dengan sebaik baiknya
dan Jika aku mencintai Dia
pasti Dia semakin dekat dengan aku
jika aku lalai
pasti Dia mentarbiyah dan mendidik aku dengan ujian dan dugaan
jika aku berduka
pasti Dia sentiasa mendengar luahan isi hatiku
jika aku meminta apa yg aku inginkan
pasti Dia mengabulkan segala permintaanku
Dialah yang memberikan aku bahagia

subhanaAllah!

indahnya jika aku mencintai Dia
dan bahagianya jika Dia menyayangiku..


ok,try to hear dis song,bestnya lirik die ;P ;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

i believe~

liriknya sungguh menusuk kalbu! ;( ---> ;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ujian again ;)

Malam di Mesir semakin membahang panas.Kipas yang ditekan dr level 1 hingga ke 3 masih belum cukup dapat menyejukkan tubuh.bilik juga terasa meruap.ingin dibuka tingkap luas bimbang kejahatan malam yang mungkin tidak dapat diketahui.rakan2 terdekat juga selalu berpesan agar tutup tingkap dan beranda selalu.akhirnya aku akur.xapalah ku teruskan bacaan walaupun diri sudah dapat concentrate ditambah mata yang sudah kuyu untuk tidur.ku gagahkah juga.niat mahu meneruskan usaha hingga ke subuh.namun akhirnya terlena juga dibuai mimpi kalbu.

Aku terjaga di saat fajar mula ingin bersinar.mujur sempat bangun lagi untuk subuh.


Pagi melangkah ke dewan exam dengan hati yang berdebar.mujur dilimpahkan sedikit ketenangan .cuba berserah kepada Allah segalanya.teringat bait kata2 sahabat menasihati,kalau di kira usaha diri sendiri memang tidak layak untuk mengecapi kejayaan.Namun harus percaya yakin segalanya bahawa Allah yang Maha Berkuasa Memberikan Segalanya.Dialah sebaik-sebaik Penolong.InsyaAllah dengan rahmat dan kasih sayangNya akan dipermudah segala urusan..

oleh itu jgn sekali2 berputus asa.

kerana kejayaan itu hak milik Allah.
jgn2 sesekli beraqidah kita berjaya sebb usaha kita usaha byk.
kita usaha byk pun belum tentu dpt berjaya tanpa kekuasanNya,
semuanya itu dtg dari Allah dan kita harus meminta dan bersyukur padaNya..

namun,
xsemestinya kita xberusaha langsung~
usaha itu masih di bawah tanggungjawab kita,
tapi berjaya atau tidak,sumeanya di bawah bidang kuasa Allah..
jangan putus asa meminta kpdNya.;)


try to hear this songs,best sgtt ;)
Devotees - Berjalan Tanpa Henti.mp3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~rindu



nis da chubbyy!!bila nk on diet!! ;P (6 kg to reduce)aiyaaa~

oh rindunya nak tulis blog. last paper to go! toxic and forensic paper. moga najjah nis!insyaAllah...

penat dah hapai hapai
td jenguk belog kawan2.
tahniah sue syg dapat 4 plat!fuyooo~ ;PP

nis pulak
caiyoukklah!!~ ;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

.

if you REALLY want it!MAKE it REAL!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

growing

Old times.somethings memorable to be shared.and its can makes my heart trembling enough and i can cry when flash back all this moment.what its just left to be see with my vision just a dozen of pictures which is left.

look at me when i was a small baby!.hihihi. i was sitting on my ayah su ;))






and how i grow to be girl not yet a woman.erk!;P


just below,this is picture when i was in lower form in Afzan school and SMART Kuantan.small,thin girl,yg memang rajin sgt study sampai xmakan xtido.look at me,yaAllah .kurus cengkung mata macam panda macam xdek zat je.hihiihihi.kalau compared dgn skrg masyaAllah memang jauh bezalah.hehe.sekrg so chubby chubby+gemok+byk main+xstudy.langsung x serious!!teroknya nis!(muhasabah kat cini pula).upppss. ;))

oh i really miss myself during this time.my concentrate and focus in class.i think at this moment my study getting so smooth and i really easy to memorizing the knowdledge.mybe sebab sekolah pompuan je kut kan.hati bersih sikit dgn pandangan yg terjaga.(yeke mcm tu?mybe..kan=)

in this times,i feel that succes mean so much in our life.i'm trying so had to be the best one!

Alhamdulillah Allah gives to me to feel the happiness.









this is me when i was in MRSM kuantan.i am just a small girl that trying to learn to be successful in her life. trying also to adapt social environment with boys in this school.oh betapa rasa susahnya waktu ni nak adapt because i came from girls school in lower form.in this times i think i am really tough,istiqomah,hardworking enough,and there are many people who's really inspiring me especially in during study.they all so compeptitive and of course excellent and hardworking than me.but at this moment, i really regret many things that i could not achieve bcz i takes a lot of times to be adapt with environment and my achievement in study not achieve highly expectation that i can do.there i s some conflict in here especially about friends and religion.i am just find my life is just 4 study study study and how to be excellent in spm..maybe patutlah Allah send me to egypt to know Islam better and better kan ;) Alhamdulillah..













href="http://2.bp.blogspot.com/-di0vViGAemY/ThGAsmyUMMI/AAAAAAAAA6o/0WNiEyp14sk/s1600/DSCN0208.jpg">


href="http://2.bp.blogspot.com/-P8dd9An4FSQ/ThGAsSaJAVI/AAAAAAAAA6g/Z2C5bONaAuU/s1600/DSCN0193.jpg">

href="http://3.bp.blogspot.com/-KKQStKGuqQA/ThGAsVHONBI/AAAAAAAAA6Y/df1XEzWs72I/s1600/DSCN0201.jpg">

href="http://2.bp.blogspot.com/-_LvTwk5itcQ/ThGAsBfGJcI/AAAAAAAAA6Q/xpMB-i6C3fU/s1600/DSCN0204.jpg">
/>
href="http://4.bp.blogspot.com/-dYfq-SzFW-M/ThGAs7nphaI/AAAAAAAAA6w/jpX8qJT7hjI/s1600/DSCN0210.jpg">


mood:miss my rajin time lah ni.tgh cari semgt.xtau kenapa bila duk U ni sgt x serious and study.ke sebab relax sgt nis ni.adoii ;))

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

,

SIAPA YANG PALING KUAT KEYAKINANNYA KEPADA ALLAH,MAKA DIALAH PALING KUAT KEYAKINANYA TERHADAP DIRINYA SENDIRI DAN KEYAKINAN INILAH YANG MEMBUATKAN SESEORG ITU TIDAK KECEWA DAN PUTUS ASA~

1 Julai 011

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

=8

ok.find.i'm lost.lost with all the problems that hit me for 3 years.i.m dissapointed with my ownself.yes, i am.


i'am not going to hoping for great dream for everyday in my life.
i'am sad.
so sad with my family who really not understand what i want to achieve.
i have my pride which i will take very serious on it.

oh my family,
i love all of you
sometimes more than myself,
i can follow all the things that you want
but i have my own dreams
that i want it to colour inside my life.

oh family,
plz understand me.


anisezzahzahidi
i julai ;(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS